Kihasználjuk a meglévő technológiánkat” – mondta.

McMasters szerint a H1N1-járvány kapcsán a korai szakaszban a tervezés nagy része azon tudás és remény körül forgott, hogy a védőoltás a láthatáron van. A tervezés legkorábbi napjaitól kezdve az egészségügyi tisztviselők sok időt szenteltek annak eldöntésére, hogyan rangsorolják, ki kapja meg a vakcinát.

"Ezzel nincs valódi beavatkozás" – mondta. "Van üzenetküldés, és felkészítik az embereket arra, ami esetleg nem normális."

Az egészségügyi tisztviselők egyelőre arra biztatják az embereket, hogy tartsák be az influenzával kapcsolatos legalapvetőbb higiéniai szabályokat. Alaposan és gyakran moss kezet, köhögést takarj le, és ha megbetegszel, maradj otthon.

A legtöbb amerikai számára jelenleg alacsony a COVID-19 kialakulásának közvetlen kockázata – mondta Box február 27-én.

– Itt az ideje a pániknak? azt mondta. – Nem, ideje tervezni.

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a 317-444-6354 telefonszámon vagy a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

Ahogy az új koronavírussal megbetegedett emberek száma közel 10 000-re emelkedik, és több mint 200-an haltak meg, az Egyesült Államokban a vírus miatti aggodalom lázba lépett, a legmagasabb egészségügyi tisztviselők napi tájékoztatása alapján.

De ha az Egyesült Államokra vonatkozó számokat nézzük, a rutin influenza sokkal nagyobb egészségügyi veszélyt jelent az amerikai határokon belül.

Négy államban hat embernél lett pozitív az új koronavírus-teszt péntek délutánig. További 121 lehetséges egyéb esetet vizsgálnak, míg 114 gyanús esetben negatív lett a vírusteszt.

A koronavírus: mit kell tudni

Ne hagyja, hogy a magas vérnyomás nehezítsen – emelje fel életét a Welltone segítségével a https://welltone-website.com/ oldalon.

Hasonlítsa össze ezt az idei szezon eddigi influenzaszámával: a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ adatai szerint több mint 8630-an kerültek kórházba influenza miatt, és 68 gyermek halt meg influenzában.

Itt az influenza szezon: Mit kell tudni

Indiana állam egészségügyi minisztériumának legfrissebb heti influenzajelentése szerint Indianában idén 45 ember halt meg influenzában, többségük 50 év feletti.

Pénteken nem mutattak ki koronavírusos esetet Indianában.

Miért van tehát a koronavírus messze felülmúlja az influenzát és influenzát a Google keresőjében és a köztudatban?

A koronavírussal kapcsolatos kérdések még megválaszolásra várnak

A szakértők szerint ez az új betegséget körülvevő sok ismeretlenből fakadhat.

„Ez a bizonyos vírus (nem) hasonlít minden más vírushoz, amelyet az emberek korábban láttak, legalábbis amiről tudunk. Ez a vírus valami vadonatújat jelent az egyének immunválaszában szerte a világon” – mondta Dr. Ryan Relich , az Indiana Egyetem Orvostudományi Karának patológiával és laboratóriumi orvostannal foglalkozó adjunktusa. "Nagyon keveset tudunk az átviteléről, arról, hogyan okoz betegségeket."

A tudósok tudják, hogy ez a koronavírus különbözik sok rokonától. A hét koronavírus közül, amelyekről ismert, hogy emberekben megbetegedést okoznak, csak két másik okoz súlyos betegséget. A többi a leghétköznapibb betegség mögött van: a megfázás.

Ez a koronavírus, amelyet először a kínai Vuhan városában azonosítottak, lázhoz, köhögéshez, légszomjhoz vezethet, és az esetek kis százalékában tüdőgyulladáshoz és halálhoz vezethet. Egyelőre úgy tűnik, hogy sok haláleset időseknél vagy olyan betegeknél következett be, akiknek alapbetegsége van, mondják a szakértők.

„Csak influenza lehet”: Koronavírus-tesztet végeztek egy Kínából Indianába látogató nőnél

Senki sem tudja, mit hoz egy hét a koronavírussal. Nemrég a betegség egy országra korlátozódott. A CDC szerint most körülbelül két tucat Kínán kívüli országban észleltek eseteket.

Az egészségügyi tisztviselők hetekig vagy hónapokig nem kaphatnak egyértelmű választ az új betegséggel kapcsolatos számos kérdésre.

„Ez megtörténik, amikor valami új dolog jelenik meg” – mondta Thomas Duszynski, az IUPUI Fairbanks School of Public Health epidemiológiai oktatási igazgatója. "Az információk gyorsan, szinte óráról órára változnak."

Ha az emberek aggódnak a koronavírus miatt, a legjobb, amit tehetnek, ha rutinszerű influenzaoltást kapnak – mondta Duszynski. Minél kevesebb eset árasztja el a szolgáltatók irodáit, annál könnyebben észlelhetnek egy új vírust, például az új koronavírust.

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a 317-444-6354 telefonszámon vagy a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

Ha a dolgok a tervek szerint mentek volna, a háromtagú Heger család a következő héten Olaszországban lenne, Firenzébe, Velencébe és Rómába látogatna, tésztákat étkezne, valamint az ország múzeumait és más kultúráit látogatná meg. Ehelyett az új koronavírus Olaszországba érkezett, ami több mint 10 000 megbetegedéshez és 630 halálesethez vezetett.

Most Hegerék azt tervezik, hogy a tavaszi szünet egy részét New Orleansban töltik, ahol március 11-ig csak néhány eset fordult elő, és egyetlen haláleset sem.

A koronavírus sok család tavaszi szüneti utazási tervét felforgatta. Egyes családok más, biztonságosabbnak ítélt úti célokat is lefoglaltak. Mások teljesen lemondták a terveket. Néhányan pedig amiatt aggódnak, hogy potenciálisan veszélyeztetik a szünetben az unokák ellátására sorakozó idős hozzátartozókat.

Koronavírus Indianában: Hogyan védekezzünk, mire számíthatunk és mit érint

A legtöbb iskolai körzet azt tanácsolja a szülőknek, hogy kövessék a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ utazási tanácsait . Az öt országból hazatérőknek tájékoztatniuk kell a körzeteket, hogy hol voltak; Ezen országok közül négy esetében a CDC arra kéri a visszatérő utazókat, hogy a visszatérés után 14 napig maradjanak otthon.

Hegerék, akik Indianapolisban élnek, és egy lányuk van az Indianapolis Public Schools iskolájában, abban reménykedtek, hogy az olaszországi járvány lelassul, amíg el nem indulnak. A hét elején azonban Olaszország érdemelte ki azt a nemkívánatos kitüntetést, hogy Kínán kívül a legtöbb koronavírus-fertőzöttet, más néven COVID-19-et, a kormányzat pedig az egész országot zár alá helyezte.

Hegerék órákat kezdtek telefonálni a British Airways társasággal, amely visszatérítette a jegyeiket, és megpróbált segíteni nekik alternatív nyaralóhely megtalálásában.

„Ez egy játék show-nak tűnik” – mondta Rachael Heger. – Nem vagyunk biztosak benne, hol fogunk végezni.

"Az utazóknak azt is figyelembe kell venniük, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy egy állam vagy ország, ahol járvány kitörése tapasztalható, felfüggesztheti a be- vagy kiutazást, és az utazók rekedthez vezethet" – mondta Tim Hanson, a Warren Township iskoláinak felügyelője a kerület honlapján .

Mind a Noblesville, mind a Carmel Clay Schools megjegyezte weboldalukon, hogy az Egyesült Államok hatóságai időnként belföldi vagy regionális utazási korlátozásokat is bevezethetnek. Noblesville nyilatkozata arra ösztönzi a családokat, hogy „gondolják meg újra a szükségtelen utazásokat”.

A hétvégén azonban a trió úgy döntött, hogy otthon marad, ahelyett, hogy megkockáztatták, hogy egy németországi pihenés során elkapják a COVID-19-et, vagy hogy hazatérve karanténba kerüljenek. Abban reménykednek, hogy karácsonykor újra lefoglalják.

A Lammer család is az óvatosság mellett döntött. Cathy Lammer legalább 15 órát töltött az álom Florida Disney-nyaralás megtervezésével, beleértve a vacsorafoglalást egy éjszakára, amely egybeesett a 21:00-as tűzijáték tökéletes kilátásával.

A múlt héten egy hónap telt el az utazás kezdetéig, és Lammer tudta, ha lemondja, 30 nappal korábban meg kellett tennie.

Bár a COVID-19 megbetegedések száma az Egyesült Államokban még mindig alacsony volt, és nem sok állam jelentette az esetet, aggódott amiatt, hogy mit hoz a jövő. Nem aggódott annyira saját egészségéért, sem férje és 13 éves ikerfiúi egészségéért, mint inkább idős nagymamájuk megfertőzéséért.

„A Disneynél tapasztalható tömeg volt a legnagyobb gondunk” – mondta a Noblesville-i lakos. „Csak nem akartunk hozzájárulni a terjedéséhez. … Egyszerűen úgy éreztem, hogy ezzel nincs mit játszani.”

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a 317-444-6354 telefonszámon vagy a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

Közvetlenül az első indianai koronavírus-eset pénteki bejelentése után az Indiana Egyetem Egészségügyi sürgősségi és sürgősségi osztályain megnőtt az ellátást kérők száma, amiatt, hogy ők is elkaphatják a vírust.

Mostantól azok a betegek, akik nem súlyosan betegek, otthonuk kényelmében eshetnek át az első szintű szűrésen. Az IU Health hozzáadott egy lapota távorvoslási alkalmazásához , amelyet minden indianai lakos a hét minden napján, 24 órában ingyenesen használhat a koronavírus, más néven COVID-19 kivizsgálására.

Az IU egészségügyi szolgáltatói az Indiana Állami Egészségügyi Minisztérium és a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ útmutatásait követik annak meghatározásában, hogy a hívók megfelelnek-e a vizsgálatok klinikai kritériumainak – mondta Dr. Michele Saysana, a minőségért és a biztonságért felelős alelnöke.

A koronavírus tünetei vannak. Tesztelni kell?

„Igazán az a cél, hogy meglássuk, hogyan tudnánk segíteni Hoosiers-társainknak abban, hogy a legjobb ellátást kapják, de képesek legyünk ezt úgy megtenni, hogy otthon maradjanak, és ne menjenek szükségtelenül a sürgősségi osztályokra” – mondta Saysana. „Részben azért szerettük volna ezt megtenni, hogy segítsük az Egészségügyi Minisztériumot a szűrésben. Jelenleg a COVID-19 laboratóriumi vizsgálata még mindig az Egészségügyi Minisztériumtól függ, mivel korlátozott számú teszttel rendelkezünk.”

Az állami és szövetségi irányelveknek megfelelően a protokoll először megkérdezi a hívót, hogy vannak-e COVID-19-hez kapcsolódó tünetei, például láz, köhögés és légszomj. Ezek a tünetek megegyeznek az influenza tüneteivel is.

A hívókat ezután megkérdezik, hogy jártak-e annak az öt országnak az egyikében, ahol több ezer megbetegedést tapasztaltak a vírussal, illetve, hogy tudják-e, hogy érintkeztek-e COVID-19-fertőzött személyrel.

Hacsak nem válaszolnak igennel, akkor azt mondják nekik, hogy jelenleg nem felelnek meg a tesztelési követelményeknek, mondta Saysana.

Saysana azt mondta, hogy nem tudja, mennyibe kerülne az IU Health a szolgáltatás nyújtása, de a már működő távorvoslási programra épít.

„A meglévő technológiánkat kihasználjuk” – mondta.

Az IU Health Virtual Visits alkalmazást megtalálhatja a Google Playen, az iTunes-on vagy számítógépén .

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a 317-444-6354 telefonszámon vagy a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

Mivel az Egyesült Államokban több mint 1000 ember fertőződött meg, és a járványt hivatalosan is világjárványnak nyilvánították, az új koronavírus miatt aggódó Hoosiers egészségügyi szakemberekhez fordul a tisztázás érdekében.

De mivel a helyzet továbbra is változó, nem könnyű választ találni.

Az Indiana állam egészségügyi minisztériuma csütörtök reggel bejelentette, hogy az állam jelenleg 12 igazolt COVID-19 fertőzésnek ad otthont. A csütörtökön bejelentett két új eset nagykorú Marion és St. Joseph megyében.

Az ISDH eddig összesen 64 embert vizsgált meg, és nem jelentettek halálos áldozatot. Az egyetlen megye több esettel: Marion kettővel, Hendricks kettővel és Johnson hárommal.

Mivel az esetek száma folyamatosan növekszik, íme néhány kulcsfontosságú koronavírus-kérdés, amelyekre a helyi, nemzeti és globális egészségügyi tisztviselők még mindig nem tudtak választ adni.

Hogyan kapcsolódnak egymáshoz az Indiana-ügyek?

Az arról szóló információk, hogy az Indiana államban élő betegek hogyan kapták el a vírust, a betegek adatvédelmi aggályai miatt nagyrészt nem voltak elérhetők a nyilvánosság számára.

Az állam egészségügyi tisztviselői megerősítették, hogy az első két eset egy Bostonban tartott BioGen konferenciához kapcsolódik, amelyen mindketten részt vettek. Az állam harmadik megerősített esetének betegének "beszámolt utazási előzményei" voltak, de az utazás természetéről nem tettek közzé részleteket.

Kedden, amikor a megerősített esetek száma elérte a hatot, a tisztviselők közleményt adtak ki, amely szerint "az eddig azonosított esetek mindegyike kapcsolatban áll egy másik esettel". A linket nem magyarázták tovább.

Szerdára, amikor az esetek száma 10-re emelkedett, a tisztviselők már nem számoltak be arról, hogy az állam összes ügye összefüggött.

Amikor további információt kértek arról, hogy az esetek összefüggenek-e, és hogyan, az ISDH közleménye azt mondta: "Továbbra is vizsgáljuk a jelenlegi eseteket, hogy többet tudjunk meg az expozíciós forrásokról.

Hány Hoosier fertőzött?

Nem tudjuk. Tudjuk, hogy 12 esetet jelentettek, és tudjuk, hány embert tesztelt az állam.

Contents