Тај број је у априлу достигао око 200.000 посета.

Хигинс је такође рекао да болничко особље није правилно пратило Џексоново дисање у опасном временском периоду.

Када је Џексон урадио претходне тестове на аутоседишту, ниво кисеоника би му опао након одређеног времена док је био у седећем положају, рекао је Хигинс, што би довело до „епизода апнеје“, где он неће правилно дисати.

Проблеми са дисањем и низак ниво кисеоника довели су до тога да беба падне на свим претходним тестовима аутоседишта, каже Хигинс.

„То је велики део трагедије овог случаја“, рекао је Хигинс. „Тамо је јер још није прошао.

Током инцидента који је довео до Џексонове смрти, ниво кисеоника у крви је пао са 90-их на 60-е, рекао је Хигинс. За то време, болничко особље провело је 30 минута покушавајући да "реши" опрему која је пратила ниво кисеоника у беби уместо да помогне Џексону да правилно дише, рекао је адвокат.

Након инцидента, Бостонска дечја болница је потпуно обуставила све студије спавања, наводи болница у саопштењу за УСА ТОДАИ. Болница је саопштила да су администратори одмах започели "темељну ревизију" онога што се догодило и "идентификовали и применили неколико побољшања" у својим студијама спавања.

Инвестирајте у своје здравље са поверењем. Наш додатак за подршку зглобовима може направити значајну разлику у вашем општем благостању. Наручите сада са хттпс: //хондростронг-вебсите.цом/ .

"Изражавамо најдубље саучешће и извињавамо се породици због губитка сина", саопштила је болница.

Исплата од 15 милиона долара једно је од највећих вансудских нагодби за несавесно лечење које је икада постигнуто у Масачусетсу, каже Хигинс.

Џексонови родитељи, који такође имају ахондроплазију, одбили су да потпишу уговор о тајности података са болницом као део нагодбе, пренео је Глобе. Пар је рекао агенцији да желе да буду у могућности да упозоре друге родитеље у заједници малих људи о ризицима који могу бити присутни током онога што се иначе сматра безопасном процедуром.

Више информација из УСА ТОДАИ

Смртни случајеви утапања Како се лето приближава, позив за буђење о смрти деце која су се удавила. Ево шта треба да знате

Овисност о опиоидима Нови захтеви ДЕА могу ограничити приступ бупренорфину, популарном леку за опоравак од опиоида

Цхат ДоцсЦхатботови су тачни, показују више емпатије од доктора у одговарању на питања, открива студија

Делта-8 Битка око делта-8 се захуктава на националном нивоу. Ево шта треба да знате о „дијеталној трави“.

Здравствени пејзаж се драстично променио откако је пандемија коронавируса стигла у Сједињене Државе.

Лекари су реструктурисали чекаонице у канцеларијама и сада дочекују пацијенте довољно смело да редовно посећују маске. Болнице су прекинуле елективне операције, ограничиле број посетилаца и потрудиле се да обезбеде заштиту радницима. Тестови и годишњи прегледи су одложени или претворени у виртуелне посете.

Др Џорџ Слеџ, професор и шеф Одељења за онкологију Медицинског центра Универзитета Станфорд, рекао је да су критеријуми за праћење пацијената морали да се прилагоде.

„Многи наши протоколи постали су превише специфични и превише непрактични и (пандемија) нам је омогућила да ресетујемо многе од њих“, рекао је он.

Очекује се да ће мере предострожности које утичу на начин на који већина Американаца приступа основној здравственој заштити потрајати. Без вакцине – не очекује се чак ни оптимистично до негде следеће године – ризик од преношења вируса који изазива ЦОВИД-19 остаје висок.

Дакле, како ће изгледати будућност медицине док се САД прилагођавају новом пандемијском пејзажу? Очекујте више удаљених посета лекару, слабу болничку негу у руралним подручјима и повећану спремност.

Телездравство и телемедицина

Док телемедицина технички није ништа ново за пружаоце здравствених услуга, стручњаци кажу да је експлодирала од почетка пандемије.

„Годинама смо причали о обећањима телемедицине и њеним могућностима“, рекао је Марк Холмс, професор на Гиллингс школи за глобално јавно здравље Универзитета Северне Каролине. "Али оно што су нам показала последња два месеца је да би то заиста могло да промени игру."

Др Лиса Иериан, главни службеник за унапређење на Кливлендској клиници, видела је раст из прве руке. Пре ЦОВИД-19, клиника је имала у просеку 3.400 виртуелних посета месечно. Тај број је у априлу достигао око 200.000 посета.

Коронавирус погађа округе без болнице: Руралне заједнице се боре да се боре са порастом случајева коронавируса, смрти

Пандемија коронавируса приморала је здравствене раднике да отклоне препреке у телемедицини, рекао је Холмс. Трампова администрација је проширила Медицаре покривеност и плаћање виртуелних услуга док болнице едукују своје пацијенте и здравствене раднике о томе како да их користе.

„Било је време када су многи људи били веома невољни да користе виртуелне технологије“, рекао је Иериан. "Али све више и више људи постаје угодније."

Пандемија би могла бити оно што их шаље.

Студија коју је спровела консултантска кућа за здравствену заштиту открила је да су 453 руралне болнице – скоро 25% у земљи – подложне затварању.

„Ствари су биле лоше и постале су много горе“, рекао је Топчик. „Једна од три болнице радила је у црвеном. Сада је скоро један од два.”

Изборне процедуре су углавном стављене на чекање јер пандемија чини већину послова за сеоске болнице. Према Топчику, 79% обима сеоских болница и прихода долази од ових процедура.

„То је поразан ударац“, рекао је.

Руралне болнице: Коронавирус оптерећује болнице без новца, могао би довести до затварања до 100 у року од годину дана

Поновне изјаве: Социјално дистанцирање у САД значајно опада од висине пандемије ЦОВИД-19, показује анкета

Обим хитне помоћи, још један извор прихода за сеоске болнице, је опао. Званичници болнице у Флориди кажу да су посете хитној помоћи у држави пале за скоро 50 одсто јер пацијенти одлажу или одбијају негу јер се плаше да оду у болницу и да се заразе вирусом.

Иако је Топчик рекао да сеоске болнице примају пацијенте са ЦОВИД-19, ти пацијенти не остају дуго. Већина њих се стабилизује у овим мањим болницама, а затим транспортује у веће са више средстава. Увек је било тако, рекао је.

Због губитка прихода, показало је Цхартисово истраживање , руралне болнице раде у просеку од 33 дана у готовини. Болнице у 14 држава раде од нула до 19 дана.

Сеоске болнице су се дуго ослањале на двопартијску подршку. Закон о болницама за акутну руралну хитну помоћ (РЕАЦХ) и, недавно, Закон о ЦАРЕС, пружили су извесно олакшање малим пружаоцима здравствених услуга. Поред тога, савезна влада одлучила је овог месеца да пошаље 22 милијарде долара руралним болницама и онима који су најтеже погођени ЦОВИД-19.

„Сваки могући долар би требало да иде у руралне болнице јер ће за три до шест месеци бити много већи долар“, рекао је Џими Луис, извршни директор компаније ХомеТовн Хеалтх, која представља руралне болнице у Џорџији.

Топчик каже да се може учинити више. Поништавање смањења федералне потрошње и повраћаја лоших дугова и стварање подстицаја, као што су програми опроста зајма за привлачење и задржавање сеоских лекара, могло би помоћи.

„ЦОВИД може послужити као катализатор где постоји препознавање да је овај систем био толико крхак и у таквом стању пропадања да је ово време када стављамо свој новац тамо где су нам уста“, рекао је он.

Припремљеност болнице: ЛЗО, тестирање и праћење

Холмс је рекао да здравствени радници нису били изненађени пандемијом коронавируса, али су били неприпремљени.

„Постојало је много књига и прогноза које су ово виделе годинама“, рекао је он. "Проблем је у томе што припрема кошта новац."

Холмс се нада да је пандемија научила друштво вредности спремности и складиштења личне заштитне опреме у случају било какве ванредне ситуације, било да је у питању пандемија или ураган. Такође је нагласио потребу за националним системом података који прати дневне случајеве уместо да се ослања на појединачне државе.

Др Лиза Кери, онколог на Свеобухватном центру за рак Лајнбергер Универзитета Северне Каролине, истакла је важност тестирања у будућим пандемијама.

„Имали смо четири пандемије у последњих 20 година, а три од њих (дошле су од) коронавируса“, ​​рекао је Кери. „Ово су научене лекције не само за ову већ и за будуће инфекције.

"А биће и других."

Допринос: Јаине О’Доннелл, УСА ТОДАИ; Ассоциатед Пресс. Пратите Адрианну Родригуез на Твитеру: @АдрианнаУСАТ.

МАНЧЕСТЕР, Калифорнија – Почетком марта, Зораида Диаз је долазила на часове јоге два пута недељно овде у канцеларијама Цоммунити Хеалтх Ресоурцес. Она се опоравља од рака дебелог црева и алкохолизма док се лечи од тешке анксиозности и депресије.

Карла Мичел се појавила на интензивној терапији ПТСП-а, срећна што се ослободила свог стресног кућног живота и расистичких подсмеха које чује док шета у свом комшилуку.

А Тара Куликовски, која има шизоафективне и биполарне поремећаје, лупус и која се опоравља од зависности од дроге, организовала је часове заната и друге активности у оближњој ЦХР-овој кући „Ве Цан Цлубхоусе“.

До средине марта, међутим, одговор је био "не можемо" за све личне сусрете у највећој установи за ментално здравље и лечење зависности у Конектикату и хиљадама сличних широм САД

Усред пројекција пораста броја самоубистава, смрти од дрога и алкохола услед друштвеног и економског колапса изазваног пандемијом, центри попут ових и њихови пацијенти боре се да наставе. Они су углавном изостављени из нејасне формуле за федерално финансирање здравствене заштите ЦОВИД-19, која се фокусирала на непосредан финансијски утицај на болнице које се брину о пацијентима са вирусом и изгубљени приход од изборних процедура.

Скоро 30 група за ментално здравље и злоупотребу супстанци које представљају све, од психијатара зависника до породичних терапеута, послало је писмо заменику секретара за здравство и социјалне услуге Ерику Харгану у четвртак тражећи одвојену расподелу новца јер им је онемогућено да добију „очајнички потребна средства за помоћ ."

Недостатак подршке владе имао је дубоку емоционалну цену за пацијенте и велику финансијску цену за центре као што је ЦХР, кажу обе групе. То је такође омело и подрило напредак у бољој интеграцији заштите менталног здравља са примарном заштитом и у заједнице и арену социјалних услуга како би се помогло људима да функционишу у друштву, кажу стручњаци.

ЦОВИД-19 би требало да буде „отварач врата“ за здравствени систем да се фокусира на директну везу између физичког и менталног здравља, рекао је бивши републички представник Патрик Кенеди, Д-РИ, дугогодишњи заговорник менталног здравља. Депресија, приметио је, учетворостручава ризик од срчаног удара, а болест срца је један од хроничних здравствених проблема који драматично повећавају ризик од озбиљне болести или смрти од вируса.

Диаз је завршила у ЦХР-у након што се срушила на улици од топлотног удара након што је пуштена из психијатријске болнице. Радници су је повезали са доктором, који је дијагностиковао рак дебелог црева. Још један клијент ЦХР-а поново је пијао алкохол када није могао да присуствује састанцима у 12 корака или да се повеже на њих због правила склоништа и зато што је имао само телефон на преклоп.

За свој напредак приписује терапију и разне дневне програме и услуге које је добио преко МцЦлендон центра у Вашингтону. Сада се пацијенти попут Вашингтона боре да се изборе са недостатком рутине и контакта лицем у лице, рекла је Ајша Шабаз, која води дневне програме центра.

До почетка маја, успела је да повеже само трећину клијената 90-дневног програма са виртуелном терапијом, укључујући коришћење уметности и музике. Али то је било прекасно за другог клијента МцЦлендон, извршни директор Деннис Хобб је одбио да се наведе по имену, који је посебно тешко поднео губитак активности као што су дневни оброци и караоке петком у подруму цркве центра.

49-годишња клијентица остала је у контакту са особљем "основних служби" које јој је помагало око хране, лекова и других основних потреба, али се "стварно мучила након што смо морали да затворимо", рекао је Хоб.

„Стварно јој је недостајао (и) потребан друштвени контакт“, рекао је Хоб. "Пронађена је мртва у свом стану пре око шест недеља. Њен губитак је био трагичан губитак за све нас."

Хобб процењује да МцЦлендон центар губи око 250.000 долара месечно – око 95.000 долара од Медицаида због смањења дневних програма.

У ЦХР-у, Гејтс је рекао да је избијање коронавируса центар коштало око 500.000 долара изгубљеног прихода од Медицаида.

Contents